Ting og Tang om Hund

Rypejaktsiden

En uerfaren fuglehundeier og 2 Gordon settere på speed

Intresante artikler om hund

 

Min første private instruksjonstime var en dag med Rune Magnussen, på Jakt og Fiskesenteret på Flå. Han sa noe som har festet seg hos meg, som det viktigste i mitt hundehold: "Ikke hør på alt jeg sier, men velg det som passer deg, og gjør det til ditt eget". Jeg tror det er den viktigste læresetningen jeg noen sinne har fått, i allefall når det gjelder hund. Det er like mange meninger og erfaringer som hunde eiere, og alle har noe mer eller mindre rett. Finn det som passer deg! Her er noen artikler som passer meg!

 

 

 

 

Hver eneste av disse 80 sidene er verdt å lese, selv om kanskje ikke alt er like enkelt å gjennomføre for oss som ikke bor slik til at vi har ville fasaner rett utenfor døren! Dokumentet kan lastes ned her.

INGEN RETTIGHETER TILHØRER MEG, OG ALL KREDITT TIL FORFATTER

 

 

 

Fòring av Hund

 

Ved å følge denne linken kan du lese en riktig så god "drittartikkel" om fòring og hundemat! Bra skrevet, og svært viktig poeng spør du meg. I bunn og grunn handler det kun om å finne den maten som passer akkurat din hund best!

Artikkelen er skrevet av Jostein Hellevik..

 

Sosialisering

 

Alt for ofte møter jeg hunder som ser ut som rene trekkmaskiner i front av sin eier, eller enda verre, løse hunder, med matmor eller matfar på joggetur 200 meter bak. Min hund går selvsagt i bånd, helt til den har lært at sin plass er helt ved matfar eller matmors venstre fot, frem til den får beskjed om noe annet! Disse hundeeierene som tror at hunden min har lyst å hilse på boxeren, moppsen, bulldogen, dachsen eller gud vet hvilke hund, ikke bare provoserer meg, men gjør meg nesten trist på hunden sine vegne. Jeg vil anbefale alle, både de som kjente seg igjen i de to første setningene i denne artikkelen, eller alle som har fått sin første valp, til å lese disse to artiklene. Begge er godt skrevet, og handler om nøyaktig det samme. Det kan godt være at jeg tar feil, men det lever jeg godt med; Det er ikke greit for meg at hunden din skal hilse på min hund før jeg har sagt at den får lov!