Gode tanker fra flinke folk

Rypejaktsiden

En uerfaren fuglehundeier og 2 Gordon settere på speed

 

Dette er hva jeg drømmer om.. nydelig maleri av

Ingvar Pettersen

 

Skikkelig godt lesestoff fra bra folk!

 

Østjyllands PB Fie, mor til Lilleskogens Lykke er avkom etter Nørre Løgum´s Backham og Hammarkleiva´s Ze-Pil. Fie fikk bare 3 valper, og den ene gikk da tilbake til Østjylland. Der er den i hendene til ingen ringere en Anton Dahl, en godt kjent oppdretter i Danmark og Norge. Som den freidige karen jeg er, sendte jeg Anton en mail, siden han har ufattelig mye mer kunnskap om fuglehunder, en jeg noen gang kommer til å få! Selvsagt var han svært imøtekommende, og jeg er sikker på at jeg skal få brukt for hans erfaringer mange ganger fremover. Han driver sammen med noen andre, hundekennel i Danmark, og sendte meg ett dokument skrevet av Anders Landin. Hver eneste av disse 80 sidene er verdt å lese, selv om kanskje ikke alt er like enkelt å gjennomføre for oss som ikke bor slik til at vi har ville fasaner rett utenfor døren! Dokumentet kan lastes ned her.

INGEN RETTIGHETER TILHØRER MEG, OG ALL KREDITT TIL FORFATTER

Fòring av Hund

 

Ved å følge denne linken kan du lese en riktig så god "drittartikkel" om fòring og hundemat! Bra skrevet, og svært viktig poeng spør du meg. I bunn og grunn handler det kun om å finne den maten som passer akkurat din hund best!

Artikkelen er skrevet av Jostein Hellevik.

Besøk Jakt og Fiskesenteret på Flå!

 

På Jakt og Fiskesenteret på Flå jobber blant andre Rune Magnusson. Han er fagkonsulent på jakthund på Jakt og fiskesenteret. Rune er en svært likandes og trivelig kar, som etter min erfaring alltid har gode råd og tips. Jeg tok Flaxus med til Rune for Duetrening sommeren 2013. Jeg tror ikke Rune hadde mye tro på at en 4 mnd gammel valp kunne gjøre noe som helst. Mulig Rune var mer overrasket enn meg. Flå jakt og fiskesenter arrangerer lunsj til lunsj duetreningskurs, og har du ikke fasaner og flokker av skogsfugl rett utenfor døren, så tror jeg at duetrening er en super introduksjon til fugl for en hund. situasjonen er svært kontrollert, og det er enkelt å gjøre tilpassning og korrigering underveis. Det er i allefall vanskelig i skogsterrengene jeg jakter mye!

Klikk her for link til jakt og fiskesenteret

 

 

Sosialisering

 

Alt for ofte møter jeg hunder som ser ut som rene trekkmaskiner i front av sin eier, eller enda verre, løse hunder, med matmor eller matfar på joggetur 200 meter bak. Min hund går selvsagt i bånd, helt til den har lært at sin plass er helt ved matfar eller matmors venstre fot, frem til den får beskjed om noe annet! Disse hundeeierene som tror at hunden min har lyst å hilse på boxeren, moppsen, bulldogen, dachsen eller gud vet hvilke hund, ikke bare provoserer meg, men gjør meg nesten trist på hunden sine vegne. Jeg vil anbefale alle, både de som kjente seg igjen i de to første setningene i denne artikkelen, eller alle som har fått sin første valp, til å lese disse to artiklene. Begge er godt skrevet, og handler om nøyaktig det samme. Det kan godt være at jeg tar feil, men det lever jeg godt med; Det er ikke greit for meg at hunden din skal hilse på min hund før jeg har sagt at den får lov!

 

Vanning av hund

 

Liten virkelig god artikkel om vanning av hund, og viktigheten av at en arbeidende hund får i seg nok væske!