Lilleskogens Lykke

Dette er Flaxus. I NKK´s database het han Bolo. Vi fikk Flaxus i Mai 2013. Han viste seg fort som en veldig rolig og inteligent hund. som 4 mnd gammel valp tok han stand på duer i vanskelig vind. Rolig i fugl, og en utrolig fin hund. Om Flaxus kunne blitt 1VK. vites ikke. Han var født med mellomgulvsbrokk, og døde 22 februar 2014 etter ett dramatisk døgn med 4 timer på operasjonsbordet. Livet stod dessverre ikke til å redde. Jeg lærte mye av tiden med Flaxus, og han endte sin jaktsesong i desember med stand på 2 Tiur med få minutters mellomrom. Det er nok mulig det ikke oppleves igjen å ha en slik hund.

Flaxus var avkom av Yatzy og Basco. Der Yatzy aldri var jaktet med, var Basco en svært bra og godt premiert unghund.

Rypejaktsiden

En uerfaren fuglehundeier og 2 Gordon settere på speed

 

Fanene under handler om hund. Gode og mindre gode råd, gode og mindre gode erfaringer. "Lilleskogens Lykke - Uke for uke" tar deg til en blogg som jeg skriver mest for min egen referanse, slik at jeg kan prøve å se hva som er bra og hva som er dårlig. Som sagt mange ganger: jeg kan lite om fuglehund!

Dette er Lilleskogens Lykke... Vårt nye lille sjarmtroll..

Etter at Flaxus døde brått i vinter, fant vi snart ut at vi måtte ha en ny hund. Vi søkte litt rundt, og fant Lykke. Hun er halvt amerikaner, og halvt dansk. Pappa er Milomix Bolt, en amerikansk import, som blir regnet som ett av Norges store talenter. Han er etter Chuukarhill Buck Nekkid og Milomix Barbaro. Mor er Østjylland´s Pb Fie, etter Nørre Løgums´s Beckham og Hammarkleiva´s Ze-Pil. Stamtavle kan lastes ned ved å trykke på navnet. Genetisk så lover dette godt.. Så nå handler det nok mest om eieren i tiden som kommer...

Jeg får mange gode råd, fra flinke, og mindre flinke hundefolk, og jeg har etter hvert lært meg hvem det er verdt å høre på. I tillegg er jeg kanskje frimodig, så jeg sender gjerne en mail til de jeg vet har oppnådd resultater og forteller hvor lite jeg vet. Jeg får alltid vennlige svar!

På linkene under "Lilleskogens Lykke" , har jeg tenkt å legge ut litt om hvordan vi trener, hva jeg forventer, og hvordan tingenes tilstand er. Få av ideene og metodene er mine egne, men det er en samling fra mange flinke hundefolk som jeg prøver å følge så godt jeg kan. Du kan kontakte lykke her:)

 

 

Dette er hva jeg drømmer om.. nydelig maleri av

Ingvar Pettersen